Løntjek

En opgørelse foretaget af DLF viser, at lærerne på landsplan har hentet 2,3 mio. kr. i forbindelse med efterårets løntjekkampagne. Vi har også tjekket indleverede lønsedler i vores kreds, og en fejl, som vi desværre ser ret hyppigt, er forkert udbetaling af undervisningstillæg.

Ved OK15 blev undervisningstillægget forenklet således, at alle får et fast uv-tillæg for indtil 750/835 (hhv. lærer/bhkl leder) undervisningstimer pr. år. Fra og med undervisningstime nr. 751/836 gives der et tillæg på 121,22 kr. pr. time, og fra og med 800/885 gives der i Middelfart yderligere 67,34 kr. pr. time, altså sammenlagt 188,56 kr. pr. time.

Undervisningstillægget for den planlagte undervisning skal udbetales fordelt over årets 12 måneder. For at få korrekt udbetaling skal i hvert fald 3 betingelser være opfyldt: 1. At der er overensstemmelse mellem årets samlede uv-tal og de månedlige antal enheder. 2. At alle undervisningstimer er talt med i det årlige timetal. Fx er elevsamtaler og sociale arrangementer med elever også undervisning. 3. At der sker en forholdsmæssig justering af grænserne, 750/835 og 800/785, hvis du er på nedsat tid eller ikke er ansat et helt skoleår.

Et andet forhold, som er meget vigtigt, men som vi ikke kan tjekke, er den erfaringsdato (anciennitet), som fremgår af lønsedlen. Den har betydning for, om du får de lønstigninger efter 4, 8 og 12 år, som du er berettiget til.

Er du i tvivl, om du får korrekt løn, kan du spørge din tr.

Kilde: folkeskolen.dk

Emner

Målgruppe