Nyheder vedr. tal og analyser

 • Pressemeddelser / Nyheder / Tal og analyser / Medlemsinformation 27. april 2023

  Velfærden er underfinansieret

  Vends Herreds Lærerkreds har læst høringsmaterialet, som Middelfart Byråd har sendt i høring vedrørende sikring af budgetoverholdelse i 2023 og har følgende kommentarer: Den kommunale velfærd er underfinansieret – Folkeskolen i Middelfart Kommune er underfinansieret!

 • Tal og analyser 27. november 2019

  Forsvundne lærerstillinger - også i Middelfart

  DLF bragte en nyhed den 20/11 under overskriften: ”Lærerstillingerne fosser ud af folkeskolen”, og den kontante formulering dækker over det triste budskab, at der over de sidste knap 10 år procentvis er forsvundet langt flere lærere end elever i den danske folkeskole.

 • Nyheder / Medlemsinformation / Tal og analyser 02. juli 2019

  Lærerne fosser ud af Middelfart Skolevæsen

  Fra 1. august 2016 til 31. marts 2019 forsvinder der 28 lærerstillinger! I samme periode sker der et fald i klasser (1. – 10. klasse) på 4.

 • Pressemeddelser / Tal og analyser 14. december 2018

  Når 72 elever kommer til at koste 8,5 mio. kr.

  Byrådets forklaring af skolernes budget 2019 gentager igen og igen, at det er et faldende elevtal, der er udfordringen. Det giver ingen mening. Det er sort snak.

 • Tal og analyser / Pressemeddelser 19. april 2018

  Ikke uddannede vikarer i folkeskolen

  Simple beregninger viser, at mellem 15 og 20 % af undervisningen på Middelfarts folkeskoler i 2017 blev varetaget af timelønnede vikarer uden læreruddannelse. Typisk unge på omkring 20 år med en gymnasial uddannelse som eneste baggrund for undervisningsopgaven.

 • Nyheder / Tal og analyser / Pressemeddelser 04. april 2018

  Kvalitetsrapport 2018

  Kære politikere. Hvis man ikke kan måle det, der er vigtigt, kan man i stedet gøre det, som man kan måle, til noget vigtigt. Eller endnu værre: Hvis det, man kan måle og finder vigtigt, ikke viser fremgang, kan man altid finde noget, man kan måle, og som viser fremgang, og gøre det til det vigtige.

 • Medlemsinformation / Nyheder / Tal og analyser 12. marts 2018

  Skal vi ha' vikar?

  ”Skal vi ha’ vikar!” ”Ja, det kan godt være, og hvis I skal, er vikaren højst sandsynligt ikke uddannet lærer.” DR lavede en undersøgelse i november, der viste, at antallet af ikke læreruddannede vikarer i folkeskolen er steget eksplosivt siden reformens indtog.

 • Tal og analyser / Pressemeddelser 29. januar 2018

  Nytårsbrev til politikerne

  Vi har taget hul på et nyt kalenderår, og et nyt hold er sat i byrådet. Vi har skrevet til alle i byrådet og opfordret til et godt samarbejde omkring det, vi synes er allermest vigtigt: folkeskolen.

 • Nyheder / Tal og analyser 03. januar 2018

  Lange skoledage og færre lærere

  Ifølge opgørelser, der er lavet på baggrund af data fra Danmarks Statistik og Kommunernes og regionernes løndatakontor, har en stor del af landets kommuner – herunder Middelfart - gjort betydelige indhug i antallet af lærerstillinger siden 2009. Elevtallet er ligeledes faldet i mange kommuner men typisk ikke procentvis så meget som lærertallet.

 • Nyheder / Tal og analyser 01. september 2017

  Folkeskolens fremtid i Middelfart

  Hvad er svaret på, at flere og flere forældre fravælger en skole, der tilsyneladende honorerer de nationale mål for skolen om faglighed, trivsel og optimale muligheder for alle?